Keystone logo
Thụy Sĩ

Nghiên cứu MBA trong Thụy Sĩ 2023

Thay đổi tiền tệ

Chi phí sinh hoạt cơ bản hàng tháng

 • Thuê trong căn hộ chung

  1006
 • Chia sẻ các tiện ích

  74
 • Đăng ký Internet

  55
 • Vận tải địa phương

  82

Chi phí lối sống mẫu

 • Combo đồ ăn nhanh

  15
 • Vé xem phim

  19
 • Bia địa phương

  6

Về Thụy Sĩ

Thụy Sĩ là một quốc gia đa dạng với rất nhiều cơ hội cho sinh viên quốc tế. Các quốc gia, nằm ở khu vực phía tây và trung tâm của châu Âu, là gần Ý, Pháp, Áo và Đức. Với dân số hơn 8 triệu người, đất nước này là quan trọng vì nhiều lý do, bao gồm cả văn hóa độc đáo của mình và sống tự do lối sống. Nó cũng có sự giàu cao nhất trên danh nghĩa một người lớn trên thế giới, làm cho nó một trong những nước đắt đỏ nhất trên thế giới để sinh sống, và cũng là một trong những địa điểm giàu có nhất. Đối với những sinh viên muốn được là một phần của đất nước 's kinh doanh đáng kinh ngạc và tăng trưởng kinh tế, ghi danh vào một chương trình MBA có thể là bước đầu tiên lý tưởng.

Học ở Thụy Sĩ

Sinh viên muốn đăng ký học trong nghiên cứu kinh doanh tại Thụy Sĩ có thể làm như vậy thông qua các chương trình 's MBA nước. Một loạt các lựa chọn tồn tại, bao gồm cả chương trình quản lý, marketing, nguồn nhân lực, ngân hàng, và nhiều hơn nữa. Hầu hết các sinh viên đang học tập tại Thụy Sĩ bắt đầu bằng cách đăng ký như một đại học. Hầu hết sẽ có được một cử nhân 's mức độ mức độ như là một bước đầu tiên trong quá trình này. Từ đó, nhiều cá nhân nhập lực lượng lao động, làm việc trong chương trình học nghề. Tuy nhiên, có nhu cầu và quan tâm trong việc theo đuổi giáo dục tiên tiến đang phát triển. Đó là nơi mà các chương trình MBA trở nên có giá trị. Những gì bạn có thể mong đợi từ nghiên cứu kinh doanh ở Thụy Sĩ là một sinh viên quốc tế? Sinh viên quốc tế thường được chào đón từ các trường đại học ở Thụy Sĩ. Hãy nhớ rằng hầu hết các trường học ở đây cung cấp các nghiên cứu kinh doanh, ngoại lệ cho trường dạy nghề tập trung rất cụ thể.Học sinh ghi danh vào một chương trình MBA sẽ dành từ hai đến bốn năm lấy giáo dục của họ, tùy thuộc vào việc họ đi toàn hoặc bán thời gian. Các chi phí cho các chương trình này có xu hướng khác nhau, nhưng nó cũng đắt hơn so với hầu hết các trường đại học khác có tầm cỡ như nhau ở khắp châu Âu. Để ghi danh vào các chương trình này, sinh viên sẽ cần phải đầu tiên áp dụng cho một trong nhiều chương trình và các trường đại học có sẵn, bao gồm các tùy chọn như Bern Đại học Khoa học Ứng dụng, Trường Đại học Châu Âu, và các trường Đại học Basel. Một khi các cá nhân đã được trao chính để tham dự các lớp học, các cô có thể áp dụng cho một visa. Sinh viên quốc tế có thể mong đợi Sau khi tốt nghiệp? Tốt nghiệp từ các chương trình nghiên cứu kinh doanh ở Thụy Sĩ, sinh viên hàng đầu có thể dựa vào việc tìm kiếm công việc kinh doanh liên quan trong nước . Điều này có thể bao gồm làm việc trong môi trường kinh doanh truyền thống, cũng như ở các vị trí của chính phủ trong lĩnh vực tài chính.Cạnh tranh cho các công việc có thể là đáng kể, tuy nhiên, làm cho nó một chút khó khăn hơn cho sinh viên tìm được việc làm trong các lĩnh vực mà họ mong muốn.

Visa Requirements

 1. C visa – for short courses (summer schools, language schools) that last for up to three months.
 2. D visa – for courses that last longer than three months.

Bạn cần loại Visa nào?

Tên thị thực

C visa; D visa

Giá cả và tiền tệ

EUR 0

For a student visa, the application is free of charge; however, there might be some exceptions.

Ai có thể nộp đơn xin thị thực?

Although Switzerland is not a member of the EU, it allows EU citizens to attend university in the country. Students that do not have EU/EEA nationality must contact the Swiss embassy or consulate in their home country to apply for a visa prior to entering the country.

For courses of up to three months – summer courses, language schools – you may need a short-term Schengen C visa; for courses longer than three months, you may need a long-term national D visa.

You cannot come to Switzerland on a three-month tourist visa and change it to a student residence permit after you have arrived in Switzerland. Thus, even if you are exempt from needing an entry visa, such as Australia, Canada, New Zealand, Japan, Malaysia, or Singapore nationals, you will still need to apply for a residence permit before you arrive if you plan to stay longer than 90 days.

All international students, including EU/EFTA citizens, will have to apply for a residence permit at a Residents Registration Office within 14 days after their arrival in Switzerland.

Bạn có thể thực hiện ứng dụng ở đâu?

Swiss embassy or consulate

You’ll need to apply for a visa through the Swiss embassy or consulate in your home country.

Trang mạng:

Làm thế nào để làm cho các ứng dụng?

When you have received confirmation of acceptance by a Swiss university or private school, you will need to contact the Swiss embassy in your country for information on entry formalities for Switzerland. You will have to show proof that you have adequate financial means to support yourself during your studies.

You will need to complete an application form and submit supporting documentation in French, German, or English, so you may need to translate your documents.

For short-term Schengen C visas, documentation includes:

 • a valid passport/travel ID;
 • proof of adequate financial resources to cover your costs while you’re in Switzerland;
 • healthcare/accident insurance;
 • confirmation of booked courses including fees paid;

if you’re under 18, a birth certificate and authorization to travel if coming to Switzerland alone, or copies of parents’ visas if they will be accompanying.

For a long-term D visa, documents will include:

 • a valid passport/travel ID;
 • proof of adequate financial resources to cover your costs while you’re in Switzerland, whether yourself or a sponsor, such as copies of bank statements or a letter from the bank;
 • proof of healthcare insurance which includes cover for accidents;
 • motivation letter outlining why you want to come to Switzerland to study and how this will be beneficial to your career;
 • confirmation of enrolment at a recognized Swiss educational institution;
 • confirmation of course fees paid;
 • your CV;
 • copies of previous educational certificates and diplomas;
 • a signed letter confirming that you will leave Switzerland at the end of the course.

You may also be asked to sit a language test to make sure that you will be able to follow lessons.

If you want to undertake postgraduate studies, you’ll need to submit proof that you’ve been admitted to a post-grad course and have the appropriate qualifications, sufficient financial means, and somewhere to live.

Khi nào bạn nên nộp đơn?

You should schedule an appointment at the Swiss embassy or consulate in your area as soon as you get the acceptance letter from the Swiss educational institution. You should schedule the appointment for a visa interview as early as 6 months prior to the start of your studies but no later than ten weeks before your departure.

The processing times for short stay visa applications are 10-15 days; and eight to ten weeks for long-stay visas.

The length of the student visa depends on the length of your course. The residence permit is given for one year and can be renewed.

Thời gian xử lý

10 Weeks

Cơ hội làm việc

You may take up part-time work for up to 15 hours a week in term time and full-time during holidays, but only after you have lived in Switzerland for six months.

If you already hold a Master’s degree from a foreign university and you’re in Switzerland working for your Swiss university or institute, you don’t have to wait six months but can start work right away. Your employer will need to get a work permit for you. You will need to maintain your full-time student status and show that you are continuing to make progress in your studies.

After graduation, foreign students can stay in Switzerland for six months to look for work.

Giờ mỗi tuần

15

Tại sao bạn cần loại thị thực này?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.